Bileklik Trend Rehberi

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
29.01.2024
Image

BİLEKLİK REHBERİ

Bileklikler takı kategorisinde en popüler üyelerinin başında gelmektedir. Bunun en büyük sebebi hiç çıkarmadan sürekli üzerinizde taşımanızın kolay olması olabilir. Mesela bir küpe ve kolyeyle gece uyumak zor olsa da bilekliklerin çoğu zaman bileğimizde olduğunu bile unuturuz. 


Çok sıralı, yanyana takılmış bir bileklik setiyle her zaman çok gösterişli ve eğlenceli bir tarz yaratabilirsiniz. Bileklik satın alırken farklı tasarım, malzeme ve boyut seçeneklerini göz önünde bulundurmak akıllıca olabilir. Kendine ya da sevdiklerinize bileklik satın almadan makalemizi okumayı ihmal etmeyin.

BİLEKLİK ÇEŞİTLERİ

Bileklik satın almadan önce en popüler tasarım, tarz ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanız karar vermenizi daha kolaylaştıracaktır. Her bileklik aynı teknikle üretilmediği gibi bazı bileklikler kullanan kişinin yaşam şekline daha uygun olabilir. 

İNCE TEL BİLEZİK 

Bilezikler ince telden yuvarlak halka gibi bir yapıya sahip olarak üretilirler. Genelde kilidi olmayan bilezikler direkt elden geçirilerek kullanılır. Bilezik satın alırken iç çap ölçüsüne dikkat etmek gerekir. Eğer küçük bir ölçü alırsanız elinizden gereken zorlanabilir, ya da elini acıtabilirler. Takıp çıkarması zor olacağı için zaman içinde tercih edilmeyebilirler. 14K altın bileziklerin bazılarında küçük bir kilit mekanizmasıyla yandan açılarak kullanımı kolaylaştırılabilmektedir. Bu kilitleri mutlaka bir güvenlik kancası olması gerekir, yoksa zamanla kilidin gevşemesinden ötürü kaybetme riskiniz olabilir. 

DOĞAL TAŞLI BİLEKLİKLER

Doğal taş, kristal ya da ahşap boncuk kullanılarak üretilen bileklikler her zaman moda olan popüler bir kategoridir. Elastik misinayla sağlam bir düğümle bilekten geçirilerek tasarlanmaları halinde her bilek ölçüsüne uygun hale gelirler. Burada kullanılan misinanın dayanıklılığı ve kalitesi çok önemlidir çünkü doğal taşlar ya da kristal boncuklar zamanla aynı cam gibi misinayı kesebilirler ve bilekliğinizin dağılmasına sebep olabilirler. Bu sebeple arkadan kaydırılabilir kilitle tasarlanan yoga bilekliklerini de tercih edebilirsiniz.  

ZİNCİR BİLEKLİKLER

Düz metal zincirlerle tasarlanan bu bilekliklerde kalın zincirli olanlar iddialı bir tarz sergilemek isteyenler için ideal bir seçenektir. İnce zincir bilekliklerse daha çok tamamlayıcı olarak tercih edilebilirler, saatin yanında ya da kalın bir kelepçe bileklikle kombinlendiklerinde son derece klas bir tarz oluşturabilirler. 

CHARM BİLEKLİKLER 

Atelier Petites Pierres olarak bizim en sevdiğimiz bileklik çeşitlerinden biridir. Zincir üzerine kendinizi yansıtacak charmların sallandırılarak takılmasından oluşan charm bileklikler kendi bilekliğinizi tasarlama şansı verdiği gibi kullanacağınız uğur ve şans sembolleriyle gün boyu pozitif enerji kaynağı olarak size eşlik ederler. Charm bileklikler masa başı çalışanlar için bazen kullanımı zor olabilir. Bilgisayar başında sürekli yazı yana kişilerde bileklerinden sallanan charmlar rahatsızlık yaratabilir. Bu da charm bilekliklerin tek kusuru olsun!

KELEPÇE BİLEKLİKLER 

Alt tarafı kısmen açık, bilekten geçirilerek kullanılan bileklik modelleridir. Atelier Petites Pierres pirinç, altın ve gümüş gibi esnek madenler kullandığı için bizden satın aldığınız kelepçe bilekliklerde ölçü problem olmayacaktır. Markamızın kelepçe bileklikleri esnek yapılarıyla kırılmadan eğilip bükülebilir ve her ölçüye göre ayarlanabilir ancak farklı markalardaki çelik gibi sert malzemelerden üretilmiş kelepçe bilekliklerde  bu şansınızın olmadığını bilerek ölçünüze göre kelepçe bileklik almaya dikkat etmelisiniz. Atelier Petites Pierres’de üzerinde değişik motifler işlenmiş ince ve kalın kelepçe bileklikler arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Hatta Petite Jewelry Koleksiyonumuzda kişiselleştirilebileceğiniz kelepçe bilekliklerle anlamlı hediyeler yaratabilir,i kendi bilekliğinizi tasarlayabilirsiniz. 

DOLAMALI BİLEKLİKLER

Dolamalı bileklikler genelde deri, kordon, mumlu ip gibi malzemeler kullanılarak tasarlanmış bilekte birkaç tur dönerek çok sıralı bir görüntü yaratan dikkat çekici bileklik modelleridir. Çok sıralı kombinlerin göz bebeği olan dolamalı bileklikler tek seferde birçok bileklik takmışsınız havası verdiği için kullanım açısından da kolaylık sağlarlar. 

DOĞRU BİLEKLİĞİ SEÇMEK

Kendiniz veya sevdikleriniz için bir bilezik satın almadan öncelikle ölçüsüne dikkat etmelisiniz. Kadınlarda standart bileklik ölçüsü 16 cm erkeklerde 18 cmd’ir. Bilekleriniz daha inceyse bizlere bunu bildirirseniz size uygun ölçüde ürünü revize edip gönderme şansımız olur. Daha kalın bilek ölçüsü olanlar için model ve tasarımı elverdiği ölçüde her bilekliğimizde uzatma zincirş eklemekteyiz.

Ayrıca, kullanıcının yaşam tarzını ve genellikle hangi tür bilezikleri taktığını düşünün. Daha sade bir şey mi tercih ederler yoksa kolayca değiştirilebilen veya eklenebilen süs bilezikleri mi tercih ederler? Her gün bileziklerini değiştirmeyi mi tercih ederler? Belki de farklı kıyafetlerle kombinasyon ideal olur.

Ayrıca günlük aşınmayı da göz önünde bulundurmak önemlidir. Gününün büyük bölümünü bilgisayar başında geçiren kişilerin bileğini sık sık çarpması veya masaya dayaması gibi faktörlere bağlı olarak hangi tür bileziğin daha rahat olacağı değişebilir.

Her duruma hazırlıklı olmak için takı koleksiyonunuzda çeşitli bilezik türlerine sahip olmak iyi bir fikirdir. Hem de bu şekilde farklı tarzda kombinler yaratabilirsiniz!

Image
Blog Son Eklenenler
Image
29.01.2024
Bileklik Trend Rehberi

Bileklik Trend Rehberi

Devamını Oku
Image
14.12.2023
TAKI TASARIMI VE ÜRETİMİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

TAKI TASARIMI VE ÜRETİMİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Devamını Oku
E-Bülten Aboneliği

Kampanya ve fırsatlardan haberdar olmak çin e-bültenimize abone olmayı unutmayın!

Bizi sosyal medyada takip edin!
Image
Image
Image
Image

Kategoriler

Önemli Bilgiler

Hızlı Erişim

Adres & İletişim

©2023 Atelier - Her Hakkı Saklıdır.